Yrityksen riskienhallinta
Yrityksen tai julkisyhteisön riskienhallinta tuo hyvin tehtynä lähes aina taloudellista säästöä. Autamme riskialttiiden toimintatapojen tunnistamisessa ja välttämisessä, työturvallisuuden parantamisessa sekä suojautumisessa vakuutuksilla. Arvioimme myös, milloin kohtuullisen riskin ottaminen on kannattavampaa kuin liian kalliin vakuutuksen hankkiminen.
Riskienhallinnan konsultointia moneen tarpeeseen
Kokeneet asiantuntijamme ottavat mielellään vastaan kinkkisempiäkin haasteita. Useimmiten riskienhallintaa kannattaa käsitellä kokonaisuutena, mutta neuvomme tarvittaessa myös projektien tai jonkin tietyn liiketoiminta-alueen tai kohteen riskienhallinnassa (esimerkiksi toimitusketjun riskienhallinta).
Saat riskienhallinnan lisäksi kauttamme myös julkisyhteisön tai yrityksen vakuuttamiseen liittyvät palvelut. Vakuutusmeklarimme käy läpi tilanteen yksilöllisesti ja hankkii juuri teidän tarpeitanne vastaavan ratkaisun.
Yrityksen riskienhallinta haastaa ajattelemaan laajasti
Yritystoiminnan menestyksen kannalta on olennaista tunnistaa ja hallita sen toimintaan liittyvät riskit. Yrityksen toimintaan vaikuttavat useat sisäiset ja ulkoiset tekijät, joiden vaikutukset eivät ole ennustettavissa.
Yritystoiminnan riskit voivat ilmetä monin eri tavoin ja niillä voi olla laaja-alaisia vaikutuksia yrityksen toimintaan. Riskien luokittelu auttaa niiden tunnistamisessa ja hallinnassa. Yleisesti käytetään seuraavaa jaottelua:
- Strategiset riskit liittyvät yrityksen pitkän aikavälin strategisiin tavoitteisiin ja niiden toteutumiseen.
- Taloudelliset riskit koskevat yrityksen taloudellista tilannetta, kuten kannattavuutta, maksuvalmiutta ja kustannuksia.
- Operatiiviset riskit liittyvät yrityksen sisäisiin tai ulkoisiin prosesseihin, järjestelmiin ja henkilöstöön.
- Vahinkoriskit kohdistuvat esimerkiksi henkilöturvallisuuteen, omaisuuteen tai ympäristöön.
Kokonaisvaltainen riskien tarkastelu ja arviointi eri näkökulmista antaa yritykselle kattavan kuvan uhkien laajuudesta. Tämä tarkastelu auttaa myös ymmärtämään, miten eri riskit voivat kytkeytyä toisiinsa.
Usein yksi riski voi vaikuttaa monilla eri osa-alueilla, esimerkiksi sekä toiminnallisesti, taloudellisesti että strategisesti. Tästä syystä on ratkaisevaa tehdä riskienhallintaa kokonaisvaltaisesti.