Opas: Näin suojaudut verkkorikollisuudelta
Kyberturvallisuusoppaan luettuasi tunnistat verkkorikollisten yleisimmin käyttämät tekniikat ja teknologiat, tiedät mitä toimenpiteitä organisaation tulee tehdä suojautuakseen kyberrikoksilta ja osaat rakentaa henkilöstöstäsi ihmispalomuurin kyberrikollisia vastaan.
Kyberrikoksen uhriksi joutuminen on nykyisin todennäköisempää kuin uskoisikaan. Moni kuvittelee, että verkkorikolliset hyökkäävät vain suuryrityksiin, mutta todellisuudessa yhä useammin kohteena ovat myös tavalliset pienet ja keskisuuret yritykset.
Kyberrikollisia vastaan on mahdollista suojautua - muillakin keinoilla kuin kalliilla tietoturvakonsultoinnilla. Kun tunnet yleisimmät tietojenkalastelutekniikat ja kyberhyökkäystyypit voit varautua jo pelkästään toimintatapojen muutoksella.
Useimmissa tapauksissa heikoin lenkki on inhimillinen tekijä eli sinä itse tai työntekijäsi. Edes parhaat tietojärjestelmät eivät voi estää ihmistä tekemästä kriittistä virhettä - siihen auttaa vain koulutus ja yhteisten toimintatapojen luominen.
Kyberhyökkäys on kuitenkin kuin onnettomuus - vaikka olisit kuinka varovainen, voi se silti tapahtua. Siksi kannattaa suunnitella jo ennalta myös aikaa hyökkäyksen kohteeksi joutumisen jälkeen. On hyvä miettiä ennalta riittääkö oma varautuminen vai tarvitaanko esimerkiksi kybervakuutuksen tuomaa lisäturvaa.
Kyberturvallisuusoppaastamme löydät ymmärrettävään muotoon avattuna tietoa keskeisimmistä kyberrikollisten käyttämistä tekniikoista ja teknologioista. Opit tunnistamaan ja välttämään vaaran paikkoja, suunnittelemaan riskienhallintaa jo ennalta sekä kouluttamaan henkilöstöäsi. Pystyt myös arvioimaan riittääkö oma varautuminen vai tarvitseko vakuutusturvaa lisäsuojaksi.
Oppaan sisältö
Millaisille hyökkäyksille voit altistua
Käymme läpi yleisimmät kyberhyökkäystyypit ja selitämme ymmärrettävästi pääkohdat teknologioista, joita kyberrikolliset nykyisin käyttävät.
7 tehokasta keinoa suojautua
Esittelemme 7 askeleen suunnitelman, jonka avulla suojaat yritystäsi kyberrikollisilta. Nämä keinot liittyvät paitsi tietoturvaan myös toimintatapoihin.
Kuinka rakennat ihmispalomuurin
Inhimillinen tekijä on kyberrikosten kohdalla yksi suurimmista riskeistä. Kerromme miten olemme itse rakentaneet henkilöstöstämme ihmispalomuurin suojaamaan omaa yritystämme.
Mitä tehdä jos olen joutunut hyökkäyksen kohteeksi
Mitä asioita on tärkeää huomioida, jos organisaatio on joutunut kyberhyökkäyksen kohteeksi.
Kannattaako lunnaita maksaa
Monet yritykset ovat joutuneet ransomware-hyökkäysten uhreiksi, joissa rikolliset vaativat rahaa lukittujen tietojen palauttamiseksi. Kannattaako lunnaita maksaa vai pitäisikö ehdottomasti kieltäytyä?
Mikä merkitys kybervakuutuksella on
Kybervakuutus ei useimmiten sisälly tavanomaiseen yritysvakuutuskokonaisuuteen. Mutta miksi se on tärkeä ja tarvitseeko oma organisaationi kybervakuutusta?
Opas yritysjohtajille
Jos tunnistat itsesi näistä kriteereistä, sinun kannattaa ehdottomasti lukea kyberturvallisuusoppaamme:
- Vastaat organisaatiosi riskienhallinnasta ja/tai tietoturvasta.
- Haluat oppia tuntemaan kyberrikollisten käyttämiä hyökkäyskeinoja ja varautumaan niihin yksinkertaisilla keinoilla.
- Olet huolissasi siitä, ovatko organisaatiosi tietoturva ja siihen liittyvät toimintatavat tarpeeksi hyviä.
- Epäilet, että henkilöstösi tietoturvaan liittyvä osaaminen ei ole tarpeeksi hyvällä tasolla.
- Haluat neuvoja, joita voit alkaa toteuttaa saman tien.